Hrvatski radio

Radio Osijek

Smartice u vozilima javnog gradskog prijevoza

22.11.2017.

09:57

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

GPP Osijek je uveo, prvi u Hrvatskoj, mogućnost digitalne prodaje tramvajskih karata koje putnici brzo i jednostavno mogu kupiti preko svojih mobilnih uređaja. Projekt je predstavljen danas na konferenciji za novinstvo.

"Nakon testiranja, koje je bilo priprema za uvođenje inovativnog sustava naplate što uključuje pristup novim tehnologijama, a korisnicima usluge omogućuje jedinstveno korisničko iskustvo, usluga će se uvesti kao uobičajena u GPP sustavu. Ova se usluga prvi put uvodi upravo u gradu Osijeku, što ponovno dokazuje da GPP nastavlja s već uobičajenom višegodišnjom praksom uvođenja novih tehnologija u svoje poslovanje, a sve sa svrhom podizanja razine usluge javnog prijevoza u našem gradu" rečeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo.
Digitalne karte putnici mogu kupiti putem posebne besplatne aplikacije – Smartice za pametne mobilne telefone na operativnim sustavima iOS i Android. Smarticu je moguće preuzeti preko Google Play ili Apple Store trgovina, a kako je GPP nedavno uveo besplatni superbrzi bežični internet u tramvajima, aplikaciju možete besplatno preuzeti u samom tramvaju i odmah ju isprobati.
Upute za korištenje vrlo su jednostavne. Za kupnju jednokratne digitalne karte po cijeni od 11 kuna ili dnevne po cijeni od 35 kuna, nije potrebno upisivati i ostavljati podatke o kreditnoj kartici, nego je dovoljno u Smartici odabrati vrstu karte koju želite kupiti, a potvrda o plaćanju stiže u obliku SMS-a na vaš mobilni telefon, sa svim podatcima o naplaćenom iznosu. Matični telekom operator teretit će račun putnika za iznos kupljene karte te za naknadu za izvršenu platnu transakciju. Aplikaciju mogu koristiti korisnici svih telekom operatora koji se nalaze u sustavu Smartice: VIPnet, T-mobile, Simpa, Tomato i Bonbon. Poveznice za preuzimanje aplikacije, kao i odgovori na najčešće postavljana pitanja o korištenju Smartice dostupni su na http://www.gpp-osijek.com/ smartica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.