Hrvatski radio

Radio Osijek

Snaga žena – skrbim za druge, brinem za sebe

06.11.2020.

09:57

Autor: Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

Foto: - / -

Početna konferencija projekta "Snaga žena - skrbim za druge, brinem za sebe" održana je danas u Antunovcu. Projekt je odobren u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020, nositelj je Lokalna akcijska grupa Vuka -Dunav, a projekt je vrijedan 5.3 milijuna kuna. .

O projektu je za program Radio Osijeka govorio načelnik Općine Antunovac Davor Tubanjski.
"Ovo je po drugi puta da se općina Antunovac prijavila na ovaj projekt koji se pokazao jako dobrim i za nezaposlene a teško zapošljive osobe na području Općine Antunovac kao i za starije mještane koji su dobili potrebnu pomoć. U ove smo tri godine projekta otvorili šezdesetak radnih mjesta u općini Antunovac", kaže Tubanjski.
"Sada, kada smo po drugi puta prijavljivali program odlučili smo se za partnerstvo, pa je nositelj LAG Vuka -Dunav. Partneri su nam općine Ernestinovo, Vuka, Vladislavci i HZZO. Već je prvi projekt pokazao veliko zanimanje i žena koje su se osposobile za obavljanje novog posla tako i korisnika koji su dobili potrebnu pomoć. Projekt će se provoditi 12 mjeseci za žene, ukupna je provedba 18 mjeseci, a na današnjoj, uvodnoj konferenciji u Antunovcu okupili su se svi partneri koji će projekt i ostvariti", zaključuje Tubanjski.

Svrha projekta je pomoć nezaposlenim, teže zapošljivim ženama, niže razine obrazovanja u ovom području koje nema dovoljno pokrivenu mrežu pružanja ovakvih socijalnih usluga, u pristupu tržištu rada, unaprjeđenje radnih kompetencija, putem zapošljavanja u lokalnoj zajednici na skrbi i njezi za starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju.

Ciljana skupina su nezaposlene žene s najviše srednjoškolskim obrazovanjem prijavljene u evidenciju nezaposlenih (s naglaskom na starije od 50 godina, žene s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja, azilantice, mlade žene koje su izašle iz sustava skrbi (domova za djecu) i udomiteljskih obitelji, odgojnih zavoda., liječene ovisnice, povratnice s odsluženja zatvorske kazne unazad 6 mjeseci, pripadnice romske nacionalne manjine, beskućnice, s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem.

 

Snaga žene u Općini Antunovac

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.