Hrvatski radio

Radio Osijek

Snažna kiša poplavila obiteljske kuće i imanja

19.08.2020.

09:58

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: Informativni centar Virovitica

Foto: Informativni centar Virovitica

Foto: - / -

U nevremenu praćenom kišom i vjetrom koje je jučer zahvatilo veći dio Hrvatske u mnogim su gradovima poplavljene ulice, a vatrogasci su imali pune ruke posla na ispumpavanju vode iz kuća. U Slavoniji je nevrijeme pogodilo Požeštinu i istočni dio Virovitičko-podravske županije.

Tako su oborinske vode u Požegi poplavile više desetaka ulica odnosno veliki broj obiteljskih kuća, gospodarskih objekata te ustanova. Bilo je više od 50 intervencija vatrogasaca te komunalnih službi, poduzeća za ceste i policijskih službenika na ublažavanju i saniranju posljedica nevremena. Nakon kraćih prekida u opskrbi električnom energijom kvarovi su otklonjeni i opskrba je normalizirana.
Nevrijeme je zahvatilo i područje Virovitičko-podravske županije. U naselju Četekovac i Mikleuš zbog jake kiše imali su probleme s oborinskim vodama te su se napunili kanali. Vatrogasci iz DVD-a Četekovac radili su na ispumpavanju kanala u Četekovcu s dvije pumpe, u Mikleušu s jednom pumpom, a u ispomoć je pozvano i DVD Nova Bukovica.
Na cesti Slatinski Drenovac-Ćeralije osobno vozilo zapelo je u bujici. U vozilu je bilo troje ljudi, a uz pomoć drugog vozila je izvučeno iz vode.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.