Hrvatski radio

Radio Osijek

Snažno nevrijeme pogodilo dijelove Brodsko-posavske županije

24.06.2017.

14:16

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jučer oko 23 sata snažno nevrijeme zahvatilo je dijelove Brodsko-posavske županije. Mjestimice je bilo jake kiše, olujnog vjetra pa i tuče, a najteže je pogođena Babina Greda. Na sreću, ozlijeđenih nije bilo.

Za manje od pola sata snažan vjetar praćen jakom kišom opustošio je Babinu Gredu. Miran san mnogih mještana iznenada je prekinut, a cijelo mjesto pretrpjelo je veliku štetu.

Mještani se žale kako je ovo tragedija kakvu još nisu doživjeli. Kažu da je snažno nevrijeme otkrivalo kuće, pustošilo dvorišta, dvorišne zgrade, rušilo drveće, jednostavno uništavalo sve pred sobom. Na sreću, ozlijeđenih nije bilo. No, općina s tri i pol tisuće stanovnika i skromnim proračunom trebat će pomoć u sanaciji.

Jučer poslijepodne snažno nevrijeme pogodilo je i područje Međimurja Podravine. No, osim porušenih stabala i prekida u opskrbi električnom energijom, težih posljedica nije bilo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.