Hrvatski radio

Radio Osijek

Snijeg u Osijeku: nema problema u prometu

22.01.2019.

11:07

Autor: Radio Osijek

fotografije Hrvoje Verić

fotografije Hrvoje Verić

Foto: - / -

Zimska služba Unikoma spremno je dočekala snježne oborine koje su najavili meteorolozi. Ralice za sada nisu izlazile na gradske ulice, a ceste se posipaju solju kako bi se spriječilo zadržavanje snježnog pokrivača.

Kako je našoj "Letećoj ekipi" pojasnio voditelj Zimske službe Unikoma Mario Mišetić: "Možemo reći sa su ceste "crne" a ne bijele, zahvaljujući činjenici da smo ih i sinoć u 22 sata i jutros u 5 posluli solju. Temperature nisu bile jako niske, pa nije bilo leda niti zadržavanja snijega".

Mišetić je dodao da za sada nije bilo potrebe za izlaskom ralica na teren, a da dva interventna kamiona dežuraju na "kriznim mjestima": spojnoj S cesti te vanjskim prometnicama prema Nemetinu i Klisi.

Jače su padaline najavljene ponovno za večeras poslije 18 sati te u četvrtak i petak, a Zimska će se služba Unikoma prilagoditi aktualnom stanju. Unikom čisti i javne gradske površine, a, kao i svake zime, građani su obvezni čistiti pred svojim kućama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.