Hrvatski radio

Radio Osijek

Snijeg uzrok prekida u opskrbi električnom energijom

14.01.2017.

06:51

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog snježnog je nevtemena dolazilo do prekida opskrbe električnom energijom na području cijele Osječko - baranjske županije, a dogodilo se i 9 prometnih nezgoda u kojima su tri osobe ozlijeđene .

Kako doznajemo u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje - Područnom uredu Osijek, tijekom noći zabilježeno je više prekida opskrbe električnom energijom na području Osječko-baranjske županije. Zbog kvara na 10 kV dalekovodu prema Ladimirevcima bez električne energije od 19.45 do 2.45 sati bez struje su ostali ostali Ladimirevci, Cret, dio Bizovca, Novaki, Brođanci, Habjanovci, Selci i Cerovac. Zbog kvara na 10 kV dalekovodu Feričanci od ponoći struje nije bilo u općini Feričanci i Donja Motičina, dijelu Đurđenovca, Brezika i Našičkog Novog Sela. Dežurna ekipa lokalizira i traži kvar. Zbog kvara na 10 kV dalekovodu Stipanovci od 2.39  bez električne energije ostali su Vukojevci, Stipanovci, Kelešinka, Kršinci, Makloševac, Ceremošnjak, Granice i Našički Markovac.

Dogodilo se 9 prometnih nezgoda u kojima su ozlijeđene tri osobe: 4 nezgode u Osijeku, po dvije u Belom Manastiru i Donjem Miholjcu te jedna u Belišću.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.