Hrvatski radio

Radio Osijek

Snijeg zabijelio Osijek i Slavoniju

20.02.2018.

10:23

Autor: Neven Knežević/Amoreta Bajto

fotografije Neven Knežević

fotografije Neven Knežević

Foto: - / -

Najavljeni hladni val, s niskim temperaturama, snijegom i susnježicom stigao je i u Osijek. Zimske su ga službe spremno dočekale, a policija je zabilježila nekoliko prometnih nezgoda te upozorila sudionike u prometu na pojačan oprez, primjeren zimskim uvjetima vožnje.

Snijeg u Osijeku pada od ranih jutarnjih sati, a zimske su službe izašle na teren još noćas kako bi prometnice pahulje dočekale posute solju. "Temperature nisu bile niske, tako da se snijeg uglavnom nije zadržavao na tlu", kaže Nikola Ercegovac iz zimske službe tvrtke Cesting, te dodaje da nas ni ne očekuju veći problemi ako temperature ne budu u minusu.
"Čiste su i gradske razvrstane ceste o kojima brine osječki UNIKOM", kaže voditelj zimske službe Marijo Mišetić.
I dok je snijega na gradskim ulicama i na pločnicima sve manje – na terenu su i ralice koje uglavnom uklanjaju raskvašeni snijeg a vrijedni su i Osječani koji čiste pred svojim kućama - policija ipak upozorava na oprez u prometu, jer su tijekom prijepodneva zabilježili nekoliko prometnih nezgoda. Meteorolozi kažu da će se zadržati oblačno sa snijegom no za sada s temperaturama uglavnom oko ništice te da nas ne očekuju veći zimski problemi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.