Hrvatski radio

Radio Osijek

Snježana Pejčić godinu dana s osječkim tablicama

06.12.2016.

14:57

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Snježana Pejčić, naša najtrofejnija streljačica, najbolja natjecateljica svjetskog streljačkog kupa u trostavu malokalibarskom puškom nagrađena je za svoje uspjehe korištenjem sponzorskog auta na godinu dana.

Snježana Pejčić naša najbolja streljačica, brončana s Olimpijskih igara u Pekingu. Zlatna s Europskog prvenstva 2009., zlatna iz Južne Koreje sa svjetskim rekordom u trostavu malokalibarskom puškom te zlatna iz Amerike s izjednačenim svjetskim rekordom u trostavu, briljirala je i na početku ove godine. U kvalifikacijama trostava malokalibarskom puškom s 594 kruga postavila je novi svjetski rekord na Svjetskom kupu u Rio de Janeiru gdje je na istom natjecanju bila najbolja.

Pejčić je na sva četiri ovogodišnja natjecanja za Svjetski kup završila na pobjedničkom postolju. Krenula je sa srebrom u Bangkoku, a potom je uslijedio pobjednički niz u Rio de Janeiru, Münchenu te Bakuu. Nažalost, izostale su medalje s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru. Bila je 7. u zračnoj pušci i tek 12. u malokalibarskoj. 

Ipak, zaslužila je korištenje sponzorskog auta oslikanog njenom karakterističnom natjecateljskom pozom. Automobil joj je danas i predan u osječkoj auto kući Remix.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.