Hrvatski radio

Radio Osijek

12:42 / 14.06.2022.

Autor: HRT Radio Osijek

Snježna kapelica treća na natječaju "Volim svoju županiju"

Snježna kapelica

Snježna kapelica

Foto: Goran Lončar / -

U ovogodišnjem foto natječaju "Volim svoju županiju" treće mjesto osvojila je fotografija Snježna kapelica čiji je autor Goran Lončar iz Vukovarsko-srijemske županije. 

Fotografija „Snježna kapelica“ Gorana Lončara osvojila je treće mjesto prema mišljenju stručnog žirija. Prva tri mjesta prema mišljenju stručnog žirija zauzele su sljedeće fotografije-  Zamagljen, autorice Mary Crnković Pilaš iz Grada Zagreba, Čuvar stada autora  Antonija Oršulića iz Dubrovačko-neretvanske županije i treća je spomenuta Snježna kapelica Gorana Lončara iz Vukovarsko-srijemske županije.

Najviše glasova, gotovo dvije tisuće, osvojila je fotografija Zamišljena sjenica, autora Dorijana Delosta iz Primorsko-goranske županije. Najbolja dronska fotografija također je snimljena na području Primorsko-goranske županije, a radi se o Marini Punat autora Vladimira Bogovčića.

Foto natječaj „Volim svoju županiju“ 2022. je završio, a stručni žiri je odabrao najbolje fotografije koje su amaterski i profesionalni fotografi slali sedmu godinu zaredom kako bi pomogli ispričati priču o ljepotama hrvatskih krajeva. Predsjednica stručnog žirija i ove je godine bila proslavljena fotografkinja Mare Milin, a uz nju, o najboljim su fotografijama odlučivali Franca Moscarda iz Istarske, Petra Vadlja iz Međimurske i Davor Pavić iz Splitsko-dalmatinske županije.

„Projekti koje pokrećemo unutar Hrvatske zajednice županija kao krovne organizacije svih županija usmjereni su prvenstveno na suradnju i promoviranje interesa svih jedinica regionalne samouprave, bez obzira na njihove različitosti. Osim geografskih, različitost u starim običajima, načinu života, tradicionalnim vrijednostima čini jedinstvenu cjelinu koju možemo vidjeti kroz ove fotografije. Upravo zato svake godine biramo kolege iz različitih županija za članove žirija”, dobivamo nove poglede i učimo jedni od drugih“, ističe predsjednik Hrvatske zajednice županija, ujedno i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić.

Žiri je odabrao 21 fotografiju – po jednu iz svake županije, a osim te kategorije, sudionici su se mogli natjecati u još dvije: fotografija s najvećim brojem glasova prikupljenih putem Facebooka unutar aplikacije volimzup.hr te najbolja fotografija snimljena dronom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.