Hrvatski radio

Radio Osijek

SOHV pozdravio promjene Statuta Vukovara

21.08.2015.

12:51

Autor: Radio Osije/ P. Barić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izmjene Statuta Grada Vukovara pozdravili su članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara na današnjoj konferenciji za novinstvo. Neistinitima smatraju tvrdnje da srpska manjina time gubi prava, a promjene statuta drže pruženom rukom onima koji su razarali i uništavali Vukovar.

Prenosimo iz priopćenja: "SOHV pozdravlja odluku o Novom statutu grada Vukovara. Ovaj je statut, nadamo se, tek prva u nizu pobjeda zdravog razuma u Hrvatskoj. Statut grada Vukovara u cijelosti poštuje zakone i odluku Ustavnog suda i njime se zaustavlja kršenje članka 8.UZoPNM koje provodi vlada Zorana Milanovića. Statutarne odredbe su vrhunac tolerancije kojom Žrtva oprašta četničkom, velikosrpskom, jugofilnom agresoru i poziva ga na pijetet, kajanje i novi život." Stožeraši pojašnjavaju i da je niz negativnih komentara odluke, tendenciozna usmjereno protiv prava na odlučivanje u vlastitoj državi i gradu što je u programu Radio Osijeka pojasnila Snježana Patko iz  Odjela za medije Stožera za obranu hrvatskog Vukovara.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.