Hrvatski radio

Radio Osijek

Sokolovi sudjelovali u protupožarnoj obuci s vatrogasnim postrojbama

05.06.2020.

14:16

Autor: Radio Osijek//TM

Foto: MORH/npr Martin Bušić

Foto: MORH/npr Martin Bušić

Foto: - / -

U vojarni „132. brigade Hrvatske vojske“ u Našicama je od 25. svibnja do 5. lipnja održana obuka pod nazivom „Metode i taktika gašenja požara na otvorenom prostoru“, kojoj je cilj bio osposobljavanje pripadnika HV-a u osnovama gašenja požara i obučavanje u rukovanju protupožarnim sredstvima.

U obuci su sudjelovali pripadnici 1. Oklopno-mehanizirane bojne „Sokolovi“ Gardijsko oklopno-mehanizirane brigade u sklopu priprema za predstojeću protupožarnu sezonu, priopćeno je iz Ministarstva obrane.
„Obukom smo unaprijedili znanje i vještinu potrebnu za gašenje požara i saniranje požarišta. Kao i sve druge zadaće koje Hrvatska vojska obavlja, i ova zadaća zahtijeva kontinuirano uvježbavanje i usavršavanje radi održavanja i unaprjeđivanja razine znanja“, izjavio je poručnik Igor Šimćik, Izrazivši zadovoljstvo provedbom obuke.
Ovom obukom nastavlja se suradnja pripadnika Hrvatske vojske u zajedničkim obukama s pripadnicima vatrogasnih postrojbi u sklopu nadolazeće protupožarne suradnje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.