Hrvatski radio

Radio Osijek

Sokolska garda traži nove članove

01.09.2022.

13:04

Autor: HRT Radio Osijek

Sokolska garda Osijek

Sokolska garda Osijek

Foto: Hrvatski sokol / -

Počasna garda Hrvatskog sokola Osijek u potrazi je za novim članovima. Danas je tako objavljen natječaj za prijam kadeta za postrojbu Počasne garde Hrvatskog sokola Osijek, a koji će biti otvoren sve do 31. listopada.


Osnovni uvjeti koji mladići moraju ispuniti kako bi ušli u razmatranje za nove članove sokolske garde je dob između 14 i 25 godina te visina između 182 i 197 centimetara, pojasnio je gostujući u našem programu doglavar i glasnogovornik Hrvatskog sokola Osijek Filip Kuštro. Počasna garda broji do 50 pripadnika, a sastavljena je uglavnom od učenika i studenata. Garda sudjeluje na mnogobrojnim počasnim manifestacijama koje se organiziraju na razini grada i županije, ali i Republike Hrvatske. Tako smo sudjelovali na inauguraciji predsjednika RH, a redoviti smo sudionici mimohoda Oružanih snaga i Svjetskih vojnih igara, kaže Kuštro. Svi koji se odluče prijaviti i budu odabrani kao pripadnici nove generacije gardista morat će slijediti i strog pravilnik koji se mora ispoštovati prilikom svakog izlaska. Godišnje imamo oko 150 izlazaka, raznih protokolarnih događanja te se trudimo da svaki izlazak bude na jednoj vrlo visokoj razini, poštujući prije svega našu bogatu tradiciju, istaknuo je Kuštro.


Više o natječaju za počasnu gardu Hrvatskog sokola možete poslušati u razgovoru:


Filip Kuštro o uvjetima natječaja za nove kadete

Sokolska garda natječaj

Sokolska garda natječaj

Foto: Hrvatski sokol / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 h

FEBIRE

FEBIRE