Hrvatski radio

Radio Osijek

Solar i Šušić zlatni, Radić srebrni, Felinger brončani u Rigi

04.03.2023.

16:47

Autor: Inhof / HGS

Felinger, Solar i Radić pokorili parter

Felinger, Solar i Radić pokorili parter

Foto: Hrvatski gimnastički / savez

Četiri medalje u osam finala osvojila je hrvatska mlađejuniorska reprezentacija u subotu na Međunarodnom turniru "Little Tiger Cup“ u Rigi.

Galerija
Hrvatska reprezentacija s trenerima, Foto: Hrvatski gimnastički/savez
Hrvatska reprezentacija, Foto: Hrvatski gimnastički/savez

Zlato u Hrvatsku iz Latvije nosi Gabriel Solar (GK Inova-gim Osijek) koji je slavio na parteru te Franko Šušić (GK Salto Zadar) koji je imao najbolju vježbu na karikama. Naša reprezentacija potpuno je pokorila parter budući da je cijelo postolje bilo hrvatsko. Uz zlatnog Solara (12.450), srebro je osvojio Fran Radić sa 12.300 (GK Novi Zagreb), a broncu Solarov klupski kolega iz GK Inova-gim Patrik Felinger (12.050). Franko Šušić u ovom finalu bio je 5. sa 11.950: "Svi naši dečki su odlično odradili svoje vježbe i pokazali potpunu dominaciju i kvalitetu na parteru, a Franko i na karikama", rekao je Saša Solar, jedan od koordinatora za mlađe dobne kategorije muške sportske gimnastike.

Uz zlato na karikama osvojeno sa 10.800 bodova te 5. mjesto na parteru, Franko Šušić bio je i 4. na ručama (11.600) te peti na preskoku (10.750). Fran Radić je pak u svom drugom finalu, onome na preči, zauzeo 6. mjesto (8.700).

Galerija
Postolje - parter, Foto: Hrvatski gimnastički/savez
Postolje - karike, Foto: Hrvatski gimnastički/savez

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.