Hrvatski radio

Radio Osijek

Solidarnost Slavonije s narodom Ukrajine

25.02.2022.

11:13

Autor: Radio Osijek/TM

Vukovarski vodotoranj u bojama ukrajinske zastave

Vukovarski vodotoranj u bojama ukrajinske zastave

Foto: Grad Vukovar / -

Povodom jučerašnjeg napada Rusije vukovarski je vodotoranj, simbol hrvatskog zajedništva sinoć svijetlio u bojama ukrajinske zastave. Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić uputio je pismo potpore ukrajinskom veleposlaniku u Hrvatskoj. 

„Grad Vukovar je s narodom Ukrajine u mislima i molitvama. U znak solidarnosti, Vukovarski će vodotoranj, simbol hrvatskog zajedništva danas svijetliti u bojama ukrajinske zastave, kako je svijetlio prije točno 6 mjeseci, 24. kolovoza 2021. godine povodom proslave 30. obljetnice neovisnosti Ukrajine”, objavio je, uz fotografiju vodotornja, na svom FB profilu Grad Vukovar.

U pismu upućenom ukrajinskom veleposlaniku u Hrvatskoj, Vasiliju Kiriliču, župan vukovarsko-srijemski Damir Dekanić iskazao je bezrezervnu podršku i razumijevanje: „Izražavam iskreno žaljenje što Vaša osobna predanost i predanost Ukrajine nije uspjela u namjeri da se svako nerazumijevanje riješi mirnim, diplomatskim putem, što nije rezultirala izbjegavanjem ljudskih žrtava. U ovim teškim trenucima za Ukrajinu želimo Vama i ukrajinskom narodu dati bezrezervnu potporu i razumijevanje. Iskreno se nadamo da još uvijek postoji dovoljno dobre volje i mogućnosti da se postigne mir u Ukrajini bez dodatnih sukoba i ljudskih žrtava. Za sve oblike humanitarne pomoći stavljamo se na raspolaganje”, stoji u Dekanićevom pismu upućenom ukrajinskom veleposlaniku.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.