Hrvatski radio

Radio Osijek

S.O.S. - Osijek Subotica: turistička ruta od milijun eura

27.03.2018.

12:39

Autor: Marija Petrinović

fotografije:HRT/mp

fotografije:HRT/mp

Foto: - / -

Na osječkom Građevinskom fakultetu prva edukativna radionica u sklopu milijun eura vrijednog projekta „S.O.S. - Subotica Osijek secesijska turistička ruta". Partneri u projektu Turistička organizacija grada Subotice, Grad Osijek, Grad Subotica i Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje.

Financira se unutar programskog okvira Interreg IPA CBC Hrvatska-Srbija 2014-2020 kojemu je nositelj Turistička zajednica grada Osijeka. Cilj projekta je razvoj, integracija, upravljanje i promocija zajedničkog kulturno-turističkog proizvoda temeljenog na secesiji kroz revitalizaciju kulturne baštine.

Direktor Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje Stjepan Ribić kaže:"S današnjim danom možemo se pohvaliti s 1110 EU-projekata vrijednih 750 milijuna eura. Kad je o prekograničnoj suradnji između subjekata s područja Osječko-baranjske županije s Vojvodinom riječ, do danas imamo 50 zajedničkih EU-projekata ukupne vrijednosti 32 milijuna eura. Danas u sklopu milijun eura vrijednog projekta S.O.S. - Subotica Osijek secesijska turistička ruta" dijelimo po petsto tisuća eura svakoj strani."

Direktor Turističke zajednice grada Osijeka Saša Uranjek podsjeća:"U Osijeku bi se uredio Sakuntala park, koji se nalazi na početku-ili kraju tog secesijskog niza, a građevine bi bile označene kako bi se posjetitelji mogli snalaziti i pročitati o toj našoj baštini."

Značajne aktivnosti bit će i na edukaciji vodiča, turističkih agencija i ostalih nositelja te ponude. Vjerujem, zaključio je Saša Uranjek, kako ćemo s obiju strana granice popularizirati tu priču.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.