Hrvatski radio

Radio Osijek

Specijalisti će dolaziti u Pakrac

26.12.2013.

18:38

Autor: Radio Osijek/HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Građane Pakraca i okolice neugodno je iznenadila odluka ministra Ostojića o pripajanju njihove bolnice Županijskoj općoj bolnici u Požegi, no ministar zdravlja tvrdi da će se pozitivni rezultati vidjeti već za nekoliko mjeseci.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić danas je posjetio pakračku bolnicu te poručio Pakračanima da ne trebaju strahovati od spajanja pakračke bolnice s požeškom od 1. siječnja 2014., jer će to omogućiti bolje iskorištavanje opreme i ljudskih kapaciteta, a specijalisti iz Požege dolazit će u Pakrac. Do sada su pacijenti morali putovati u Požegu ili Bjelovar, Slavonski Brod ili Zagreb, a od Nove godine će postepeno specijalisti dolaziti njima, istaknuo je Ostojić. 
Na novinarsko pitanje što će biti s 250 zaposlenika medicinske i nemedicinske struke pakračke bolnice, Ostojić je odgovorio kako očekuje da ravnatelji bolnica naprave točan i jasan plan. Moraju se preklopiti podaci i vidjeti njihova iskorištenost, kao i liječnika
Međutim, građani su nezadovoljni, a to su i pokazali nedavnim mirnim prosvjedom i peticijom protiv pripajanja bolnica. Ostojić je također ocijenio da pakrački gradonačelnik Davora Huška nepotrebno uzbuđuje javnost krivim informacijama oko spajanja bolnica, a kritike Huški uputio je i SDP-ov saborski zastupnik Zdravko Ronko
Ja radim ono što građani traže od mene, štitim najbolju bolnicu u Hrvatskoj s izvrsnim liječnicima i medicinskim sestrama, za koju je vlada RH donijela odluku da ne postoji od 1.1. iduće godine, rekao je gradonačelnik Pakraca Davor Huška (HDZ)
Podsjetimo, Vlada je donijela odluku i o pripajanju još tri bolnice. Varaždinskoj Općoj bolnici pripojit će se Specijalna bolnica za kronične bolesti Novi Marof i Bolnica za plućne bolesti i TBC Klenovnik, a Općoj bolnici Dr. Josip Benčić iz Slavonskog Broda bit će pripojena novogradiška Opća bolnica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.