Hrvatski radio

Radio Osijek

Splićani se uključili u obnovu Vodotornja

08.10.2016.

14:27

Autor: Radio Osijek/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar danas je vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi uručio ček od približno 400 tisuća kuna prikupljenih za obnovu i konzervaciju Vodotornja .

Na simboličnom čeku ispisana je vrijednost prikupljenog novca u raznim akcijama, uplatama građana i iz gradskog proračuna kojim se Grad Split uključio u akciju "Vukovarski vodotoranj - simbol hrvatskog zajedništva" - na njemu stoji 389.396,28 kuna.
Gotovo polovica tog iznosa izdvojena je iz splitskog gradskog proračuna, dok je ostatak prikupljen dragovoljnim prilozima građana, istaknuo je Baldasar. "Bila je to jedna široka akcija kojoj su se odazvali mnogi u Splitu darivajući koliko je tko mogao tako da smo imali prilog i od jedne kune. Pri tome nije bio važan iznos nego želja da se pomogne u realizaciji ovoga projekta koji je poveznica sjevera i juga", rekao je Baldasar i dodao kako su ovu donaciju na simboličan način uručili na Dan neovisnosti, a Vukovar će sljedećih mjesec dana biti u središtu hrvatske javnosti.
Zahvaljujući se na donaciji, gradonačelnik Ivan Penava izrazio je zadovoljstvo što su splitska gradska uprava ali i građani Splita prepoznali pozitivnu energiju koja se kroz namjeru obnove Vodotornja odašilje iz Vukovara, jer i to je dokaz hrvatskog zajedništva, što je, kako je istaknuo, i bio jedan od ciljeva projekta obnove vodotornja. "Split je glavni grad Dalmacije, a Vukovar simbol Domovinskoga rata. Cijeli projekt bi krajem iduće godine, kada očekujemo da radovi budu završeni, trebao biti na čast i ponos", rekao je Penava. Prema njegovim riječima do sada je za obnovu Vodotornja prikupljeno oko 11, od potrebnih, 30-tak milijuna kuna. Očekuje se kako će idućih dana biti raspisan i javni natječaj za nabavu tako da se početak radova na obnovi očekuje početkom iduće godine. 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.