Hrvatski radio

Radio Osijek

Sporazum EFOS-a i IT udruge

10.03.2022.

15:23

Autor: HRT Radio Osijek

dekan B.Crnković i M.Tomić

dekan B.Crnković i M.Tomić

Foto: Neven Knežević / HRT Radio Osijek

Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku smorazum o suradnji potpisali su dekan Boris Crnković i predsjednik udruge Osijek Software City Mihael Tomić. Njime će se dodatno produbiti suradnja ove dvije institucije.

Ovaj sporazum donosi nastavak suradnje, rekao je predsjednik Udruge Osijek Software City Mihael Tomić. U IT industriji u Osijeku nedostaje određenih vrsta stručnih zaposlenika poput projektnih menadžera, jer operateri, dizajneri i drugi nisu dovoljni kao bi informatičke tvrtke bile konkurentne, rekao je Tomić. 

Dekan Boris Crnković istaknuo je da je IT sektor jedan od najpropulzivnijih grana industrije, te je obveza Fakulteta da da svoj doprinos u razvoju kadrova. Rekao je da s članicama udruge Ekonomski fakultet ima dugi niz godina uspješnu suradnju, a ugovor će im omogućiti i izvođenje stručne prakse u tvrtkama u sastavu Udruge, jer to je i obvezni dio programa nekih prediplomskih studija. "Ono što je važno tvrtke u IT sektoru polako prerastaju u srednja i velika poduzeća kojima je osim stručnih potrebno i menadžersko znanje", zaključio je dekan Boris Crnković. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.