Hrvatski radio

Radio Osijek

Sporazum o izgradnji gospodarskog centra u Osijeku

13.09.2018.

15:16

Autor: Neven Knežević

Sporazum o izgradnji gospodarskog centra u Osijeku

Sporazum o izgradnji gospodarskog centra u Osijeku

Foto: - / -

Sporazum o partnerstvu u pripremi i provedbi izgradnje gospodarskog centra u Osijeku, budućeg višenamjenskog poslovnog i izložbenog prostora, potpisali su župan Ivan Anušić i gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić

Potpisivanje sporazuma rezultat je dogovora Grada i Županije kako bi se što kvalitetnije iskoristila sredstva europskih fondova. U slučaju Grada to je ITU projekt ili projekt urbanog razvoja, a kada je riječ o Županiji iskoristit će se sredstva europskih fondova u projektu Slavonija, Baranja i Srijem. "Ovo je prva faza", rekao je gradonačelnik Vrkić, te istaknuo da će dovršetkom gospodarskog centra Osijek dobiti višenamjenski objekt kakav sada nema. "Vrijednost pripremnih i građevinskih radova iznosi oko 35 milijuna kuna", rekao je župan Anušić, a prema riječima pročelnice županijskog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije Nataše Tramišak, osim 5.000 četvornih metara zatvorenog prostora, centar će raspolagati i sa 45.000 otvorenog izložbenog prostora, a napomenula je da će objekt živjeti cijelu godinu, jer će u njemu biti stalno smješteni brojni uredi. Gospodarski centar trebao bi naći svoje mjesto na području Industrijske zone prema Čepinu uz spojnu cestu.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.