Hrvatski radio

Radio Osijek

Sporazum o suradnji

07.03.2023.

13:54

Autor: HRT / Radio Osijek

H. Sablić Tomić i Z. Krilić

H. Sablić Tomić i Z. Krilić

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

U Knjižnici Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku predstavljeno je izdanje Društva hrvatskih književnika te je potpisan i sporazum o suradnji Društva hrvatskih književnika i Akademije za umjetnost i kulturu. 

Akademija za umjetnost i kulturu osječkog Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera želi promovirati svoje knjige, umjetnike, glumce i glazbenike u prostorima Društva hrvatskih književnika. Cilj je Akademije da pjesnici, prozni i dramski pisci imaju prostor i poligon Društva hrvatskih književnika za objavljivanje svojih knjiga, postoji nada da DHK u Umjetničkoj akademiji iz Osijeka prepoznaju potencijale za buduću suradnju, naglasila je dekanica Akademije Helena Sablić Tomić.

Osnovna je ideja da predstave Akademije može vidjeti i zagrebačka publika, a to će moći u prostorijama Društva na trgu bana Jelačića. Izdavački program Društva hrvatskih književnika je bogat. Izdan je veliki broj knjiga a i časopisi Republika i Most su dio tog programa, rekao je predsjednik Društva Zlatko Krilić te je istaknuo da je osječki ogranak Društva hrvatskih književnika vrlo aktivan. Dodao je da je rođeni Osječanin. Iako je iz njega otišao kao dijete, Osijek ostaje u srcu, rekao je Krilić.


Sporazum

Sporazum

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Helena Sablić Tomić

Zlatko Krilić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.