Hrvatski radio

Radio Osijek

Sporazum o suradnji i prijateljstvu slavonskih savjeta mladih

19.01.2019.

15:23

Autor: Radio Osijek

priopćenje Savjeta mladih Osječko-baranjske županije

priopćenje Savjeta mladih Osječko-baranjske županije

Foto: - / -

U Slavonskom Brodu održan je sastanak predsjednika Savjeta mladih Brodsko - posavske, Osječko - baranjske, Požeško - slavonske, Virovitičko - podravske i predstavnika Vukovarsko - srijemske županije .

"Ideja je umrežiti djelovanje mladih na području pet slavonskih županija u cilju jačanja mladih te promicanje Savjeta mladih kao savjetodavnog tijela regionalne samouprave. Na sastanku je potpisan Sporazum o prijateljstvu i suradnji između pet županijskih savjeta mladih kako bi u budućnosti zajednički mogli djelovati te mlade poticati da se uključe aktivno u društvo.

Mladima se obratio župan Brodsko-posavske županije  Danijel Marušić i iskazao potporu  u budućem radu. Skupu su nazočili zamjenici župana, predstavnici upravnih odjela Brodsko-posavske županije, zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije te članovi općinskih i gradskih savjeta mladih s područja Brodsko-posavske županije.

Predsjednici Savjeta mladih predstavili su rad svojih Savjeta te su iznijeli primjere dobre prakse kao i probleme s kojima se susrećemo u svojim sredinama. Također, zajedničkim idejama i prijedlozima dogovorene su neke od aktivnosti koje će se provoditi u daljnjem radu. Svjesni činjenice kako Slavoniju svakodnevno napušta veliki broj mladih, i sve češćih objava o ovom gorućem problemu, ovim Sporazumom o suradnji i prijateljstvu želimo na prvo mjesto staviti projekte i dobre prakse koje dolaze iz Slavonije te se zajedničkim snagama potruditi da Slavonija raste i razvija se", kaže se u priopćenju Savjeta mladih Osječko-baranjske županije.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.