Hrvatski radio

Radio Osijek

Sporazum o suradnji u obilježavanju obljetnice Rosinjače

05.11.2018.

13:01

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

Sporazum o suradnji u obilježavanju obljetnice Rosinjače potpisali su predsjednik osječke Udruge hrvatskih stradalnika Domovinskog rata "Sveti Rok" Zlatko Bebek, ravnateljica Trgovačke i komercijalne škole "Davor Milas" Sandra Brajnović i predsjednik Vijeća Gradske četvrti Gornji Grad Ivica Završki.

Sporazumom o suradnji u oblježavanju 5. prosinca, dana pogibije 16 hrvatskih vojnika u šumi Rosinjača, predviđeno je da od iduće godine vodstvo u osmišljavanju programa obljetnice preuzme škola koja nosi ime Davora Milasa, najmlađega među poginulim braniteljima koji je tada bio maturant škole.

"Jasno je da nam otkucava biološki sat. Zaključili smo da na mlađe generacije moramo prenijeti organizaciju obilježavanja obljetnice. Ovo bih nazvao sporazumom časti. Mi ćemo i dalje, dok budemo mogli, davati cjelokupnu logistiku, ali mislimo kako je vrijeme da već od sljedeće godine Trgovačka i komercijalna škola Davor Milas osmisli program obilježavanja", istaknuo je predsjednik Udruge hrvatskih stradalnika Domovinskog rata "Sveti Rok" Zlatko Bebek.

Ravnateljica Škole Sandra Brajnović istaknula je kako je škola već dugi niz godina aktivno uključena u organizaciju obilježavanja sjećanja. "Prošle školske godine prvi smo put uveli da u 9 sati i 5 minuta, u trenutku kada su branitelji zadnji put uspostavili kontakt s bazom, zvoni školsko zvono i tada se u svim razredima čitalo šo se događalo u šumi Rosinjača i općenito u Osijeku. Tu bismo inicijativu ubuduće željeli proširiti na sve osječke škole", najavila je Brajnović.

 

 

 foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.