Hrvatski radio

Radio Osijek

Sport za sve Osijek - Bowlingom protiv koronavirusa

27.11.2020.

12:43

Autor: Željko Kovačević

Sport za sve Osijek - Bowlingom protiv koronavirusa

Sport za sve Osijek - Bowlingom protiv koronavirusa

Foto: - / -

Gradski savez za sportsku rekreaciju “Sport za sve” Osijek, dan prije primjene novih pravila koje zabranjuju okupljanje ne sportskim terenima, organizira novu sportsku aktivnost za građane u sklopu akcije Zdravko je krenuo! Ovaj puta ruše se čunjevi

U G Bowlingu večeras u 17 sati počinje natjecanje timova od četiri člana uz sve epidemioločke mjere. Svi oni koji su se ranije prijavili (lista je zaključena), a kojima je to prvi susret s tim sportom na raspolaganju će biti treneri Bowling kluba X.

Zbog aktualne situacije s pandemijom Covid-19 na sasatavljeni su timovi, a ne pojedinci, kako je to bilo prošle godine. Svaki tim na ima raspolaganju jedan termin od 45 min (17,00 – 17,45 sati, 18,00 – 18,45 sati, 19,00 – 19,45, 20 -20,45 sati )

Evidencija ulaza / izlaza bit će organizirana na sljedeći način:
- pri samom ulasku, svim sudionicima će se mjeriti tjelesna temperatura te onima čija temperatura bude viša od 37,2 C bit će onemogućen ulazak u objekt
- sudionici u objekt ulaze po prethodno utvrđenom rasporedu dolaska koji će timovima biti ranije dostavljen
- odgovorna osoba svakog tima pri dolasku na prijavni info pult preuzet će unaprijed pripremljeni obrazac na kojem će svojim potpisom članovi tima jamčiti da: nisu u samoizolaciji, nisu ujutro na dan natjecanja imale tjelesnu temperaturu višu od 37,2 C, nisu boravile zadnjih 14 dana u iznozemstvu (osim ako imaju negativan test na PCR ne stariji od 48 sati),  nisu u proteklih 14 dana imali kontakt s osobom zaraženom SARS – CoV – 2 virusom i nemaju neki od sljedećih  simptoma: temperatura, kašalj, nedostatak zraka, grlobolja, curenje nosa ili gubitak njuha.

Također koristit će se 5 od 14 bowling staza - između svake korištene staze nalazit će se prazna staza kako bi se osiguralo makismalno poštivanje propisanih epidemioloških mjera i preporuka HZJZ, a svi sudionici moraju nositi zaštitne maske. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.