Hrvatski radio

Radio Osijek

Sportašice i sportaši na prijamu kod župana Ivan Anušića

09.12.2022.

14:26

Autor: Željko Kovačević

Prijam za sportašice i sportaše u OBŽ-u

Prijam za sportašice i sportaše u OBŽ-u

Foto: Branko Vrbošić / OBŽ

Sportska zajednica Osječko – baranjske županije okuplja 700 sportskih udruga s gotovo 30 tisuća sportašica i sportaša.

U prepunoj svečanoj dvorani zgrade županije župan Ivan Anušić pozdravio je sportašice i sportaše poručivši im kako će županija i dalje brinuti o pojedincima i udrugama koji i na europskoj, pa i na svjetskoj razini ostvaruju iznimne rezultate. Župan Anušić je istaknuo kako će se uskoro početi na realizaciji projekta sportskog inkubatora na prostoru bivše tvornice OLT.

"Jedinstven je to projekt u Europi gdje će na jednom mjestu sportašice i sportaši moći dobiti potporu za ostvarenje vrhunskih rezultata. Povjerenica Europske komisije za koheziju i reforme Elisa Ferreira, koja je je bila u nedavnom posjetu Osijeku, pokazala je veliko zanimanje za taj projekt i postoji velika mogućnost da za njega dobijemo sredstva iz Europske unije. ", rekao je župan Anušić.

Tajana Turalija, pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport rekla je kako će županija u slijedećoj proračunskoj godini izdvojiti milijun kuna više za sport, s 9 na 10 milijuna kuna, a Dubravko Ižaković, glavni tajnik Športske zajednice Osječko – baranjske županije rekao je kako je na području županije registrirano 700 sportskih udruga te još 613 koji djeluju van sustava Športske zajednice.

U ime grada Osijeka sportaše je na prijamu pozdravio Robert Seligman, direktor Športskih objekata u gradu, koji je zahvalio svima na sportskim rezultatima koji su ostvarili u ovoj godini i poželio im puno uspjeha i u 2023. godini 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.