Hrvatski radio

Radio Osijek

Spot Policijske klape Sveti Mihovil povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

19.11.2020.

15:37

Autor: Radio Osijek

foto screenshot youtube

foto screenshot youtube

Foto: - / -

Ministarstvo unutarnjih poslova i Policijska klapa sv. Mihovil predstavljaju novi videospot za pjesmu “Otiš’o je s mirisima jutra”. Nastao je kako bi se iskazala zahvala i vječni pijetet svim žrtvama koje su svoj život položile na oltar Domovine.

U povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje i Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata, policijska klapa Sveti Mihovil predstavila je novi videospot za pjesmu "Otiš'o je s mirisima jutra". Spot je nastao u želji da se iskaže zahvala i vječni pijetet svim žrtvama koje su svoj život položile na oltar Domovine. Ujedno je i sjećanje na hrabre hrvatske policajace koji su dali život u obrani Vukovara, rekla je, među ostalim, za Radio Osijek voditeljica službe prevencije u Ravnateljstvu policije Sandra Weber: "Ponos i domoljublje zapisano filmskom trakom u ovom videospotu prikazano je kroz istinitu priču mladog hrvatskog policajca koji traga za mjestima kalvarije svoga oca stradalog tijekom Domovinskog rata u obrani herojskog grada Vukovara. Ujedno, ovaj spot je trajni In memoriam na 97 hrvatskih hrabrih policajaca koji su 1991. izašli kroz vrata policijske uprave dajući svoje neustrašivo srce za obranu Vukovara. Na ta vrata više se nikada nisu vratili. Otišli su s mirisima jutra… svjesni da su za nove naraštaje stvorili Domovinu".

Riječ je o obradi pjesme koja se nalazi na prvom studijskom albumu policijske klape Sveti Mihovil, izdanom u rujnu ove godine. Inače, ova pjesma svima je poznata u izvedbi velikana hrvatske glazbene scene Krunoslava Kiće Slabinca, koji nas je nažalost napustio.

Voditeljica službe prevencije u Ravnateljstvu policije Sandra Weber

Sandra Greza iz Vukovara, supruga nestalog djelatnika PU Vukovar Milana Greze

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.