Hrvatski radio

Radio Osijek

Spreman je 2. Panonski folklorni festival

18.06.2019.

13:52

Autor: Željka Bačić

Foto: Ž. Bačić

Foto: Ž. Bačić

Foto: - / -

Od subote, 22. lipnja, pa do gala večeri i posebnog tamburaškog programa na Dravi i vatrometa na Dan državnosti, u Osijeku će se održati 2. Panonski folklorni festival na kojem će nastupiti više od 350 sudionika.

 

Predstavit će se  sedam ansambala koji njeguju hrvatski koreografirani folklor i dvije izvorne skupine- rečeno je na konferenciji za novinare, koja je ujedno bila i pozivnica svim sugrađanima da dođu i pogledaju program te da, poneseni folklornom tradicijom, i sami na radionicama nauče neke od plesova. Prema riječima zamjneika župana osječko- baranjskog Gorana Ivanovića cilj je ovu menifestaciju učiniti tradicionalnom te, u sklopu programa, svečano obilježiti Dan državnosti. Kroz četiri festivalske večeri predstavit će se Folklorni ansambl Centra tradicijske kulture Varaždin, KUD Metković, FA Zagreb Markovac, Folklorni ansambl Broda, KUD Tena Đakovo, KUD Šumari Vinkovci i HKUD "Osijek 1862". Predstavit će se i izvorne skupine  KUD "Šokadija" Stari Mikanovci i KUD "Šokadija" iz Strizivojne. Svi programi će počimati u 21 sat na prostoru kod Secesijskog zdenca na Šetalištu kardinala Franje Šepera, a nakon koncerata  u noćnim plesnim radionicama pod nazivom "Drmeži, valceri i polke" te "Kola, poskočice, truse" posjetitelji će moći naučiti plesne korake i zaplesati sa članovima ansambala. Za završetak festivala, na Dan državnosti, HKUD "Osijek 1862"  priprema vokalno - instrumentalni program  ploveći na brodu, a nakon toga predviđen je vatromet - najavio je član Organizacijskog odbora Tihomir Slivka. U slučaju lošega vremena nastupi folkloraša će biti organizirani u Esseker centru.

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.