Hrvatski radio

Radio Osijek

Spreman treći šleper pomoći za Banovinu

14.01.2021.

12:08

Autor: Radio Osijek

Spreman treći šleper pomoći za Banovinu

Spreman treći šleper pomoći za Banovinu

Foto: - / -

U osječkom Crvenom križu i dalje je užurbano jer prikupljanje pomoći za postradale u potresu zaokupilo je djelatnike i brojne volontere, a zahvaljujući akcijama organiziranima u sjedištu i na drugim lokacijama, spreman čeka još jedan – treći šleper koji će iz Osijeka put Banovine.

„Dosad smo prikupili preko 30 tona pomoći – 16 tona prehrambenih proizvoda, preko 5 tona higijenskih potrepština, 7 tisuća litara vode te dosta zaštitne opreme poput maskica. Velik dio toga, oko 18 tona, već je s dva šlepera otpremljen na potresom pogođeno područje, zajedno s donacijama tvrtki koje smo izravno slali. Treći šleper je gotov, spremno je 27 paleta pomoći i čekamo signal s terena kada i gdje ga je potrebno uputiti”, rekao je ravnatelj Društva Denis Ćosić.

Od 29. prosinca, kada se dogodio potres, u Crvenome križu organizirana su svakodnevna dežurstva u upravnoj zgradi te na punktovima u općinama, gradskim četvrtima, mjesnim odborima, ustanovama i institucijama. „Zahvaljujemo svim sugrađankama i sugrađanima koji su se uključili u prikupljanje pomoći i dali svoj prilog. Većina ih je poslušala naše upute o tome da se prikupljaju ponajprije hrana, higijena, zaštitna oprema, agregati i grijalice. Uspjeli smo tako prikupiti konkretnu pomoć koje je bila najpotrebnija. Rabljene odjeće, obuće, posteljine i deka imamo u ogromnim količinama i stoje na skladištu jer za tim trenutačno nema potrebe na terenu. Usto, na našem je području smješten određeni broj obitelji s potresom stradalog područja, a naši sugrađani, ustanove i institucije iskazali su veliku solidarnost osiguravši im blok kuhinje koje su opremili štednjacima, hladnjacima i perilicama rublja. Vodimo brigu i o njihovoj zdravstvenoj skrbi, a radimo i na psihosocijalnoj podršci u što smo uključili studente socijalnog rada s Pravnog fakulteta i njihove profesore”, rekao je Ćosić

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.