Hrvatski radio

Radio Osijek

Spremna košara za prinčevski par

11.03.2016.

10:48

Autor: Radio Osijek/Katarina Perošević Barač/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Početkom tjedna u dvodnevni posjet Hrvatskoj stižu britanski prijestolonasljednik, princ Charles i njegova supruga, vojvotkinja od Cornwalla. Nakon Zagreba, u utorak, 14. ožujka posjetit će Osijek. Pripreme užurbano traju, a neki ih pokloni već čekaju.

Članice Udruge za očuvanje i promicanje narodne baštine Rubina iz Osijeka princu Charlesu i njegovoj supruzi Camilli darovat će slavonsku košaru, koja predstavlja tradiciju slavonskoga kraja.
Poziv da naprave izbor iz bogate slavonske narodne baštine dobili su izravno iz britanskog veleposlanstva u siječnju ove godine, kaže predsjednica Udruge Katica Horvat: „Iz veleposlanstva su nam rekli da su pronašli našu stranicu, da već duže vrijeme prate što objavljujemo i jako im sve sviđaju naši uradci, naša narodna baština i tako su nas pozvali, što smo mi i prihvatili“, kaže Horvat. Suvenire nije bilo teško odabrati, tako da se košara vrlo brzo napunila raznim rukotvorinama. „Rokovnik, torbica za vojvotkinju, štocle, lutke Šokca i Šokice koji plešu, tu je boca s grbom da se zna da je iz Hrvatske - i košara je spremna za princa i vojvotkinju“, nabraja Horvat. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.