Hrvatski radio

Radio Osijek

Srb: HSP AS nisu pravaši nego sateliti dijela HDZ-a

08.06.2016.

12:24

Autor: Neven Knežević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izglasavanjem nepovjerenja premijeru Oreškoviću HDZ neće postići ništa osim skretanja pozornosti za opozivom Tomislava Karamarka, rekao je u Osijeku čelnik HSP Daniel Srb. Kazao je da vjeruje da će nakon raspuštanja ove Vlade predsjednica za kandidata ponovno predložiti Oreškovića

"Mi smo šahovnica na kojoj velike sile igraju šah, a tu su i naši lokalni igrači koji se bore za svoje pozicije", rekao je Srb i dodao da očito u HDZ-u dolazi do ozbiljnog raskola. Napomenuo je da je sigurno da HDZ koji polako odustaje od Karamarka kao premijera, neće moći sastaviti vladu jer neće imati dovoljno ruku u Saboru. "Čemu onda onda takva tvrdoglava politika?" pita se. Predsjednik HSP-a vjeruje da će nakon raspuštanja ove vlade, predsjednica Grabar-Kitarović ponovno za kandidata izabrati Oreškovića. Osvrnuo se i na stranku HSP „Ante Starčević" za koju je rekao da nije „pravaška" nego je filijala dijela HDZ-a, a najbolji dokaz za to, kazao je, prikupljanje je potpisa za stavljanje na raspravu nepovjerenja premijeru Oreškoviću gdje svoj potpis nisu dali ni neki članovi HDZ-a, a HSP-AS jest.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.