Hrvatski radio

Radio Osijek

Srbija ofenzivna, Hrvatska defanzivna

29.01.2018.

12:22

Autor: Željka Bačić

Foto: Ž. Bačić

Foto: Ž. Bačić

Foto: - / -

"Velikosrpski napad na Hrvatsku tzv. izložbom o logoru Jasenovac u New Yorku i nedorasle reakcije Ministarstva vanjskih i europskih poslova na taj događaj"- tema je konferencije za novinare stranke DESNO.

Predsjednik Demokratskog saveza nacionalne obnove Anto Đapić izrazio je nezadovoljstvo defanzivnom reakcijom Hrvatske na srbijansku izložbu u sjedištu UN-a u New Yorku nazvanom "Jasenovac- pravo na nezaborav". Taj događaj predstavlja otvoreno neprijateljstvo prema Hrvatskoj, rekao je Đapić, i nedopustvo je da hrvatska politika reagira "post festum", ona mora  sustavno i trajno djelovati na afirmaciju istine uključujući i znanost. "Srbija ovo ne radi zato što ne zna ili ne pozna činjenice, ona to radi jer se nikada nije odrekla svojih  imperijalnih ciljeva prema Hrvatskoj" ističe Anto Đapić i dodaje kako ona ulaže velike novce u krivotvorenje povijesti. Priopćenje Ministarstva vanjskih i europskih poslova o toj izložbi ocijenio je "otužnim"  te da je  jedino Hrvatskoj životno važno  imati dobre odnose sa Srbijom  što je "totalno pogrešna politika koja mora odmah prestati". Istaknuo je kako Hrvatskoj treba oštar stav prema velikosrpskoj ideji, a jedan od načina je i blokada svih pregovora Srbije s EU. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.