Hrvatski radio

Radio Osijek

SRCEšv za bolje vukovarsko poduzetništvo i gospodarstvo

12.02.2020.

12:10

Autor: Davor Lončarić

foto: Davor Lončarić

foto: Davor Lončarić

Foto: - / -

U Vukovaru je predstavljen projekt „Sinergijsko razvojni centar – Ekonomska škola Vukovar (SRCEšv)". Novac je osiguran u fondovima Europske unije, a cilj je pomoći nezaposlenima i budućim poduzetnicima u Vukovaru.

Projekt SRCEšv predstavili su gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, direktorica Razvojne agencija Vukovar Vedrana Žilić i ravnateljica Ekonomske škole Vukovar Mira Majstorović. Gradonačelnik Penava istaknuo je kako je riječ o četvrtom projektu EU kojeg je provela Razvojna agencija Vukovara, a ukupno je do sada uloženo u grad više od šest milijuna kuna. 

Razvojna agencija Vukovar u suradnji s gradskim ustanovama na natječaj „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“ prijavila je navedeni projekt te povukla EU sredstva u 100%-tnom iznosu, odnosno u iznosu 1.430.968,32 kuna.

Korisnik projekta je Ekonomska škola Vukovar, a provodit će se 24 mjeseca. Cilj je projekta razvoj i uspostava Sinergijsko-razvojnog centra koji će mladima, nezaposlenima i dugotrajno nezaposlenima omogućiti usvajanje novih poduzetničkih, transverzalnih i poslovnih znanja i vještina te ih učiniti konkurentnijima na tržištu rada.

"Nabavom potrebne opreme i razvojem programa stvorit će se potrebni preduvjeti za osnivanje i uspostavljanje Sinergijsko-razvojnog centra što će učenicima i nezaposlenima omogućiti sudjelovanje u programu i usvajanje novih znanja i vještina. Kroz radionice će se usvojiti nova poduzetnička i poslovna znanja. Osnivanjem i emitiranjem programa školskog radija dobivat će se više informacija o aktivnostima i programima koji se provode u Sinergijsko-razvojnom centru", istaknula je ravnateljica Ekonomske škole Mira Majstorović. Očekuje se kako će SRCEšv uspješno raditi i u novoj zgradi vukovarske Ekonomske škole koja se gradi te da će biti koristan svima koji će u budućnosti sudjelovati u gospodarskom razvoju grada.

Poslušajte i izjave sudionika konferencije. 

Izjave - Penava, Žilić, Majstorović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.