Hrvatski radio

Radio Osijek

Središnja osječka tržnica uoči Badnjaka: najtraženija je riba

23.12.2016.

10:10

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Velika je gužva na središnjoj osječkoj tržnici uoči predstojećeg blagdanskog vikenda: najtraženija je riba koja se tradicionalno konzumira na Badnjak ali i petkom. Prodaju se i božićna drvca, ali i domaći mesni i mliječni proizvodi.

"Cijene riba posljednjih se godina nisu mijenjale i pristupačne su kupcima", kaže nam Sanja Pavela, prodavačica u jednoj od ribarnica na središnjoj osječkoj tržnici. "Cijena najtraženije ribe, šarana, u našim ribarnicama iznosi 27,99 kuna za kilogram, a u ponudi je i ostala riba te riblji specijaliteti po akcijskim cijenama: svježi filetirani šaran po 49,99 kuna za kilogram, dimljeni šaran upakirani (150 - 200 g) ili u rinfuzi po 12,50 kuna za 100 g, chips šarana po 49,99 kuna za kilogram, chips amura po 44,99 kuna za kilogram te svježa pastrva po 37,99 kuna za kilogram. Kako bi kupci mogli kupovati kvalitetnu, domaću ribu za sve svoje potrebe, pripravljanje fiša, pečene ribe, šarana na rašljama, ribe s grilla, osigurali smo šarane od 1,80 do 4 kilograma težine" kaže Pavela, dodajući kako je u ponudi i gotovo sva morska riba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.