Hrvatski radio

Radio Osijek

Srednjika je od danas otvorena

05.05.2020.

13:39

Autor: Željko Kovačević

foto HRT Radio Osijek

foto HRT Radio Osijek

Foto: - / -

Gotovo 50 dana zbog pandemije koronavirusa bila su zatvorena dječja i sportska igrališta u Osijeku. Odlukom Nacionalnog stožera otvorit će se 145 dječjih igrališta i nekoliko desetaka sportskih i sportsko-rekreacijsih otvorenih terena.

Osječka dječja igrališta, ograđena su upozoravajućim trakama 23. ožujka do danas su čekala dolazak svojih najdražih gostiju – djece. „Odlukom Nacionalnog stožera do kraja dana otvorit ćemo sva dječja igrališta koja su bila označena upozoravajućim trakama. I dalje vrijedi preporuka, da kada je to potrebno, komuniciramo na što većoj udaljenosti sa što manje kontakata.”, rekao je zamjenik gradonačelnika Osijeka, Boris Piližota. Športski objekti d.o.o., gradska tvrtka koja brine o sportskim i rekreacijskim površinama i dvoranama te kompleksu bazena na otvorenom i zatvorenom danas također otvara vrata svojih vanjskih terena. Otvara se i popularna osječka Srednjika."Prema preporuci Stožera, dijelom dvorana i sportskih terena već se služe sportaši prve i druge kategorije, a danas otvaramo i sve druge sportske terene pa i našu Srednjiku. I dalje vrijede preporuke da se građani i sportaši više bave individualnim sportovima i rekreacijom jer za grupne sportove još nije došlo vrijeme. Nažalost bazeni još nisu otvoreni, ali se nadamo da će ih uskoro moći koristiti sportaši. Dobro je u lošemu, jer nije bilo prihoda zbog izostanka posjeta, da smo u vremenu kada nije bilo nikoga uspjeli obnoviti i dotjerati sportske objekte.”, rekla je direktorica Športskih objekata d.o.o.

foto HRT Radio Osijek

foto HRT Radio Osijek

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.