Hrvatski radio

Radio Osijek

SSSH-prosvjed u Zagrebu, grah u Osijeku

16.04.2013.

14:16

Autor: Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Savez samostalnih sindikata Hrvatske u Osijeku je najavio prvosvibanjski prosvjedni skup u Zagrebu. "Prosvjedom ne rušimo Vladu već joj dajemo posljednju priliku da promjeni smjer!"

"Tražimo potpuno novu ekonomsku politiku i pravo na rad, očuvanje socijalne države, pravednost, jednakost i solidarnost, gospodarsku politiku koja otvara, a ne zatvara radna mjesta i pokreće proizvodnju", rekao je predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel. SSSH ističe kako je gotovo je 400 tisuća nezaposlenih, 85 tisuća radnika ne prima plaću, a u idućih nekoliko mjeseci u realnom bi sektoru moglo biti ugašeno još 10 do 15 tisuća radnih mjesta. Na prosvjedu na središnjem zagrebačkom trgu očekuje se dvadesetak tisuća članova sindikata iz cijele Hrvatske.Iz osječke središnjice Saveza samostalnih sindikata Hrvatske poručuju kako unatoč odlasku u Zagreb tradicionalni grah za Praznik rada ni u Osijeku neće izostati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.