Hrvatski radio

Radio Osijek

Stablo uspomena - 5 tisuća stabala u Valpovštini

10.11.2021.

15:25

Autor: Željko Kovačević

foto Ž. Kovačević

foto Ž. Kovačević

Foto: - / -

U Valpovačkoj podravskoj šumi u sljedećih nekoliko dana bit će na 10 hektara površine posađeno 50 tisuća sadnica hrasta lužnjaka od kojih 5 tisuća u akciji Stablo uspomena. Trećoj nakon Medvednice i Učke koju organizira Posmrtna pripomoć u suradnji s Hrvatskim šumama.

Akcija sađenja počela je danas, a svoje su sadnice posadili i nogometaši NK Osijeka Šime Gržan i Danijel Lončar, podupirući sadnju memorijalnih satabala. 

Cvijeće uvene, a drvo je trajna uspomena, ističe Petra Majdak Bijelić, voditeljica projekta Stablo uspomena.Treća je to akcija pošumljavanja nakon akcija na Medvednici i Učkoj, a ideja je da se svako stablo posvoji za simboličnu cijenu od 50 kuna na uspomenu na drage osobe koje nisu s nama. Originalna ideja došla je iz Sjedinjenih američkih država, a rado su joj se pridružili i iz NK Osijeka. 

Očekuje se da će većina stabala na tom prostoru rasti slijedećih 150 godina što je lijepa uspomena na sve one kojih nema, ali i lijepa gesta svih onih koji su ostali iza njih.

https://stablouspomena.com

 

Galerija
Šime Gršan, Danijel Lončar,Vlado Jumić (foto Ž.Kovačević), Foto: -/-
-, Foto: -/-Petra Majdak Bijelić (foto Ž.Kovačević), Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-Danijel Lončar, Šime Gržan (foto Ž.Kovačević), Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.