Hrvatski radio

Radio Osijek

Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva

01.07.2019.

10:31

Autor: Ksenija Zelenić

fotografija Ksenija Zelenić

fotografija Ksenija Zelenić

Foto: - / -

Osječko-baranjska županija potpisala je danas s predstavnicima općina Koška, Magadenovac, Erdut, Bilje te gradovima Belim Manastirom i Osijekom sporazume u provedbi projekta „Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva”.

Riječ je o drugoj fazi ovoga projekta. Prva je bila potpisivanje sporazuma s poslovnim bankama, a danas je potpisan sporazum s predstavnicima jedinica lokalne samouprave. Cilj mu je rješavanje stambenih pitanja za ljude koji svoju budućnost vide na području Županije. Činjenica kako ovo područje polako ali sigurno postaje središte IT industrije, tjera nas na osiguravanje stambenog pitanja ljudima koji se žele ovdje zaposliti i zadržati svoje obitelji. Na taj način rješavamo i demografski problem ovoga područja, rekao je među ostalim župan Ivan Anušić. Za ovaj je projekt  Županija osigurala 50 miljuna kuna, do sada ima 15-ak prijava. Ukoliko bude i više, u Županiji su spremni povećati iznos za plaćanje kamata  za stambene kredite.

kreditiranje stanova,Ivana Katavić Milardović

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.