Hrvatski radio

Radio Osijek

Stanari Poduzetničkog inkubatora BIOS dobili vrijednu donaciju

05.09.2018.

13:45

Autor: Neven Knežević

foto: Radio Osijek

foto: Radio Osijek

Foto: - / -

Korisnici osječkog Poduzetničkog centra BIOS-a dobit će na korištenje najsuvremnije programsko rješenje za 3D modeliranje, a koja se sastoji od licence i servera. Ta donacija vrijedna 400 tisuća kuna omogućit će korisnicima inkubatora bolju tržišnu konkurentnost

Radi se o vrijednoj donaciji tvrtke "Strojotehnika" i Hrvatske poštanske banke programskih licencija američke tvrtke Dassault Systemes Solidworks koju Strojotehnika zastupa u Hrvatskoj. Osječkom poduzetničkom inkubatoru donirane su 4 licencije programa Solidworks Premium koja sadrži 3D software alata za stvaranje, simulaciju, objavljivanje i upravljanje podacima. Tvrtku "Strojotrehnika" predstavio je Vedran Kovačić, te istaknuo da je tijekom 16 godina rada svoje programe ponudila nizu tvrtki u Hrvatskoj i inozemstvu. Direktor Poduzetničkog inkubatora Saša Lamza na konferenciji za novinare rekao je da će donacija pomoći da tvrtke u BIOS-u dobiju licencije besplatno i da tako budu konkurentne na tržištu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.