Hrvatski radio

Radio Osijek

Stanje i dalje stabilno - nema novooboljelih

18.05.2020.

09:31

Autor: Tatjana Mautner

Foto: HRT/Davor Lončarić

Foto: HRT/Davor Lončarić

Foto: - / -

Svi uzorci u Vukovarsko-srijemskoj, Požeško-slavonskoj, Osječko-baranjskoj i Virovitičko-podravskoj županiji analizirani u protekla 24 sata bili su negativni na koronavirus, objavili su stožeri civilne zaštite tih županija .

Danas je šesnaesti dan zaredom kako na području Virovitičko-podravske županije nema novooboljelih od koronavirusa. U posljednja 24 sata testirano je 20 uzoraka i svi su bili negativni. Ukupno je do sada s područja te županije testirano 959 osoba. Dva slučaja oboljelih od COVID-a19 još uvijek je aktivno, šestero pacijenata se oporavilo, a od početka pandemije jedan je muškarac preminuo od posljedica zaraze.
U laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek jučer su testirana 133 uzorka i svi su bili negativni, izvijestio je Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije. Stanje vezano uz koronavirus nepromijenjeno je u odnosu na prethodni dan – nema novih pozitivnih, izliječenih, preminulih, hospitaliziranih, određenih za samoizolaciju niti osoba zatečenih u kršenju te mjere. Već deseti dan ne mijenja se ukupan broj oboljelih – 131. Od COVID-a19 oporavljeno je 109 osoba, preminulo je osam. Na liječenju u KBC-u su dva pacijenta, a na kućnom liječenju je 12 oboljelih. U samoizolaciji je 16 osoba.
Vukovarsko-srijemska županija i dalje je "corona free". Županija je već dvadeseti dan bez novooboljelih osoba od COVID-19, te tako ukupan broj oboljelih i izliječenih osoba 40. U protekla 24 sata testirano je 11 osoba, što iznosi ukupno testiranih do sada na području županije 1747. COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja zaprimile su 11 poziva sa sumnjom na bolest COVID-19.
U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 5 slučajeva zaraze koronavirusom (COVID-19) i te se osobe nalaze na kućnom liječenju. U samoizolaciji se trenutno nalaze 4 osobe. U protekla 24 sata na analizu je poslano 65 uzoraka, a ukupno je testirano 956 osoba.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.