Hrvatski radio

Radio Osijek

Stanje je dobro - od jučer samo jedna oboljela osoba

21.04.2020.

11:13

Autor: Davor Lončarić

Stanje je dobro - od jučer samo jedna oboljela osoba

Stanje je dobro - od jučer samo jedna oboljela osoba

Foto: - / -

Na području Osječko-baranjske županije nastavlja se trend usporenog linearnog rasta broja oboljelih. Tijekom 24 sata jedna je osoba novopozitivna, a riječ je o osobi iz mjesta Beketinci koja je bila u samoizolaciji i zbog dobrog općeg stanja nije bilo potrebe za hospitalizacijom.

U protekla 24 sata u KBC-u Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 56 osoba s područja Osječko-baranjske županije. Ukupan broj do sada zaraženih koronavirusom na području županije iznosi 111. Od toga pet medicinskih djelatnika, a još uvijek se samo jedan medicinski djelatnik nalazi u samoizolaciji. Bilježimo i jednu novoizliječenu osobu u odnosu na jučer, a u KBC Osijek trenutačno je hospitalizirano 18 osoba.

U samoizolaciji se danas nalazi 136 osoba, jedna više nego jučer, no nema novih kontakata oboljelih koji su stavljeni u samoizolaciju.

Policijska uprava osječko-baranjska primila je 6 dojava građana o kršenju samoizolacije od čega su potvrđena dva kršenja i to u Osijeku i Belišću. 

Jučer je na snagu stupila i Odluka o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Osječko-baranjske županije čime je omogućeno kretanje stanovništva unutar županije bez propusnice. U skladu s tim, Policijska uprava osječko-baranjska propusnice više ne provjerava na privremenim punktovima između gradova i općina nego na 7 stalnih nadzornih punktova na granicama županije. Obavljeno je ukupno 2.297 provjera, 1.875 na ulazu i 1.705 na izlazu iz županije te su dvije osobe zatečene bez valjane propusnice.

- Ukidanje propusnica između gradova i općina unutar naše županije kao i popuštanje pojedinih mjera koje smo zatražili i koje nacionalni stožer razmatra korak je naprijed prema normalizaciji života na području cijele Hrvatske. Nacionalni stožer i Vlada RH izvrsno koordiniraju borbu protiv koronavirusa, a građani su ti koji pridržavanjem propisanih mjera također utječu na rezultate. Nastavimo li se odgovorno ponašati, neće biti potrebe za novim pooštravanjem mjera. Stoga zahvaljujem svima i molim vas za još malo strpljenja jer smo na dobrom putu – poručio je župan Ivan Anušić.

Prema ranije najavljenom novom rasporedu održavanja konferencija za medije Stožera civilne zaštite, konferencija će se održati sutra 22. travnja u 11 sati.

mini_obz-corona-karta-01.jpg

mini_obz-corona-karta-01.jpg

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.