Hrvatski radio

Radio Osijek

Stanovnici Stadionskog naselja "korak bliže" gradu

19.04.2016.

14:22

Autor: Radio Osijek/Stela Sep

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon osam godina izoliranosti osječko južno Stadionsko naselje uskoro bi trebalo biti povezano s gradom. Početkom svibnja počinje izgradnja pješačko biciklističkog nadvožnjaka preko južne obilaznice.

Investitor su Hrvatske ceste, vrijednost radova je oko 3,1 milijuna kuna, a rok za završetak je četiri mjeseca. Nathodnik će biti izgrađen na mjestu na kojemu su stanovnici godinama prelazili obilaznicu dovodeći time u opasnost sebe i ostale sudionike u prometu. Nakon što je lani obnovljena i proširena južna obilaznica, divlji prijelaz onemogućen je zaštitnim zidovima. Cijelu „Godinu dana imamo nužni prijelaz preko velikog nadvožnjaka. Iako je riječ o vrlo uskoj stazici, ljudi su bili jako korektni i pješaci i biciklisti kretali su se tom stazom. Gradnja ovog nathodnika jako puno nam znači,“ izjavio je redstavnik stanara Stadionskog naselja Ilija Bilić. Prema riječima predsjednika Vijeća Gradske četvrti Novi Grad, Ivana Karalića nathodnik će biti dug 77 metara, bit će otvoren s preklopnim rampama za invalide. Bit će ugrađena najmodernija LED rasvjeta. Grad Osijek će izgraditi pristupne staze te preuzeti održavanje tog pješačko-biciklističkog nathodnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.