Hrvatski radio

Radio Osijek

Nakon 60 godina sporedna cesta u Tvrđavici dobila asfalt

23.05.2022.

13:10

Autor: Grad Osijek

Obilazak ceste u Tvrđavici

Obilazak ceste u Tvrđavici

Foto: Grad Osijek / -

Novoasfaltiranu cestu od kućnog broja 205 do 219a u Tvrđavici obišao je osječki gradonačelnik Ivan Radić. Tom prigodom poručio je kako Grad Osijek brine o svim mjesnim odborima i gradskim četvrtima, podsjetivši kako su prošloga tjedna obnovljene i dvije ulice u Josipovcu.

"Ulica je bila u lošem stanju. Tu se nalazio tucanik, danas imamo asfalt. Vrijednost je radova milijun kuna, a izvela ih je gradska tvrtka Unikom. Tu ne stajemo. Ove godine izdvojili smo rekordna sredstva za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora. Kroz ta sredstva, ali i kroz ovakve projekte koji rješavaju dugogodišnje probleme građana, pokazujemo ozbiljan pristup prema svim stanovnicima grada", rekao je gradonačelnik Radić.

Direktor Unikoma Igor Pandžić objasnio je kako su radovi obuhvatili kompletnu obnovu kolnika nerazvrstane ceste u dužini od 265 metara i širine 4,5 metra, kao i rekonstrukciju oborinske odvodnje izgradnjom 11 upojnih bunara.

Lucija Tadić, predsjednica Mjesnog odbora Osijek – lijeva obala, izrazila je zadovoljstvo radovima te istaknula kako su stanovnici na njih čekali čak 60 godina. "Nakon 60 godina konačno se asfaltirala jedna sporedna ulica. Imamo još jednu neasfaltiranu ulicu i vjerujem da će i ona uskoro doći na red. Vjerujem u ovu gradsku upravu i da ćemo imati lijepu godinu i suradnju. Dosta je toga što su nam bivše vlasti obećavale, a nisu realizirale. Imamo lokacije gdje treba postaviti rasvjetu, dom za druženje i legalizaciju pojedinih objekata", kazala je Tadić.

U programu prioriteta za održavanje i poboljšanje komunalne infrastrukture Mjesnog odbora Osijek lijeva obala za 2022. godinu osigurano je 110.600 kuna. Za sve gradske četvrti i mjesne odbore u 2022. osigurano je 6,5 milijuna kuna, što je povećanje za 10 posto u odnosu na 2021. godinu.

Rekonstruirana cesta u Tvrđavici

Rekonstruirana cesta u Tvrđavici

Foto: Grad Osijek / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.