Hrvatski radio

Radio Osijek

Stari autobusni kolodvor odlazi u povijest

14.12.2015.

12:57

Autor: Marija Petrinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uklanjanje nadstrešnice i "limenke" za prodaju karata završit će, ukoliko vremenske prilike ostanu ovakve, do kraja godine - potvrdila je pročelnica Upravnog odjela za urbanizam i graditeljstvo, komunalno-stambeno gospodarstvo, promet i zaštitu okoliša te mjesnu samoupravu Ljiljana Belajdžić.

Nakon što se uvjerio u tijek  radova vrijednih oko 70 tisuća kuna, osječki gradonačelnik Ivan Vrkić komentirao je i navode da je najizgledniji kandidat za novoga mandatara. Uklanjanju stare limenke za prodaju karata i nadstrešnice raduje se i predsjednik osječke četvrti Gornji grad Hrvoje Žanić. Rekao je kako su Gradskoj upravi predložili izgradnju parkinga na mjestu starog autobusnog kolodvora. "Nisam znao koliki sam anarhist, izgleda da najviše rušim u ovome gradu" - ustvrdio je Vrkić obilazeći gradilište.

"Cilj Gradske uprave je srušiti sve te rugobe koje predstavljaju problem po sigurnost i zdravlje građana", nastavlja osječki gradonačelnik  objašnjavajući kako je taj posao uvjetovan imovinskim odnosima. Do sada je srušeno  10 objekata, od kojih je polovica u samome centru. Ostalih pet zgrada čeka zbog imovinsko-pravnih odnosa", zaključio je Vrkić. Pojasnio je kako su problem na mjestu starog autobusnog kolodvora stari sporazumi, prema kojima nije dopušteno parkiranje, pa je i to valjalo riješiti. Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić pritom je najavio kako će se za prometnu komunikaciju otvoriti i ostale krizne točke u gradu. 

"Ja sam sretan čovjek što je barem jedan dan u Hrvatskoj  Osijek bio glavna tema, kao rijetko kad u svim prestižnim medijima. I to je nešto što me veseli, jer  pokazuje da politički projekt Osijeka, koji u Osijeku jedini funkcionira u Hrvatskoj - ima svoju vrijednost. "U cijeloj toj priči," kaže Vrkić, "ja sam nevažan". Odgovorio je i glasnogovorniku Mosta Nikoli Grmoji, koji je, među ostalim, ustvrdio da bi im Vrkić bio "apsolutno neprihvatljiv", jer ga smatraju "starim licem." "Kad bih napravio lifting, bih li od ovoga lica mogao napraviti neko novo?" - našalio se osječki gradonačelnik odgovarajući na pitanje novinara.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.