Hrvatski radio

Radio Osijek

Starica pronađena u stanu u kojem je izbio požar

16.04.2021.

13:04

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: Google streetview (Ilustracija)

Foto: Google streetview (Ilustracija)

Foto: - / -

Jučer je stanu u Osijeku u kojem je buknuo požar pronađeno tijelo 87-godišnje vlasnice. Policija je navela kako je vatra krenula s plinskog plamenika štednjaka, a od vatrogasaca se doznaje da je prvi u pomoć priskočio susjed. .

Policija je u svom dnevnom izvješću navela da je "jučer, 15. travnja, oko 10 sati, u Osijeku, izbio je požar u stanu vlasništvo 87-godišnje hrvatske državljanke. Obavljenim očevidom policijskih službenika Policijske uprave osječko-baranjske isključen je tehnički uzrok nastanka požara te je utvrđeno da se požar s plinskog plamenika štednjaka proširio na prostoriju kuhinje, koja je djelomično opožarena. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne profesionalne postrojbe Grada Osijeka. U unutrašnjosti opožarenog stana pronađeno je tijelo smrtno stradale 87-godišnje vlasnice, čiji će se uzrok smrti utvrditi obdukcijom u Kliničkom bolničkom centru Osijek.
U požaru je nastala materijalna šteta oko 7000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo izvješće o događaju", stoji u izvješću Policijske uprave Osječko-baranjske.
Po dojavi da gori stan u Ulici sv. Leopolda Bogdana Mandića 8 na prvom katu, u kojem se nalazi jedna osoba, vatrogasci su izišli s jednim navalnim vatrogasnim vozilom, autocisternom i devet vatrogasaca. Zatekli su otvorena vrata jednosobnog stana, a u kuhinji su na nagorjelom naslonjaču pronašli preminulu stariju žensku osobu", navode u JPVP-u Grada Osijeka. Uz naslonjač se nalazio, nastavljaju, štednjak na plin i struju, a na njemu su bili posuda za kuhanje kave te još jedna manja posuda za kuhanje. "Štednjak je u trenutku našeg ulaska bio isključen. U cijeloj kuhinji vide se tragovi gašenja požara aparatim za početno gašenje požara. Prema izjavi prvog susjeda, gašenje je izveo on. U kuhinji je bio razveden i plin, a u njoj se nalazila i plinska peć te protočni bojler", navode vatrogasci.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.