Hrvatski radio

Radio Osijek

Stipendije vukovarskim učenicima i studentima

31.01.2022.

16:19

Autor: HRT Radio Osijek

Ivan Penava i stipendisti

Ivan Penava i stipendisti

Foto: Grad Vukovar / HRT Radio Osijek

U Vukovaru je održana svečanost na kojoj su predani ugovori o stipendiraju učenika i studenata za tekuću školsku i akademsku godinu.

Studentima i učenicima ugovore su uručili gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava i zamjenik gradonačelnika Filip Sušac. Gradonačelnik Penava ovom je prigodom istaknuo kako je 250 stipendija koje Grad Vukovar dodjeljuje za ovu akademsku godinu u posljednjih 5 godina najveći broj. „Stipendije dodjeljujemo u tri kategorije – studentima deficitarnih zanimanja, studentima ostalih zanimanja te učenicima deficitarnih zanimanja“, rekao je gradonačelnik Penava te dodao kako se Vukovar može pohvaliti uspješnim studentima medicine, farmacije, veterine, računarstva, ali i drugih zanimanja.

Za školsku/akademsku 2021./2022. godinu dodijeljeno je ukupno 250 stipendija i to 89 stipendija studentima deficitarnih zvanja (10 mjeseci po tisuću kuna), 99 stipendija studentima ostalih zvanja (10 mjeseci po 500 kuna) te 62 stipendije učenicima deficitarnih zanimanja (10 mjeseci po 400 kuna).

Zamjenik gradonačelnika Filip Sušac napomenuo je kako će isplata stipendija krenuti odmah nakon uručivanja ugovora, kako za siječanj, tako i za mjesece od početka akademske godine.

Za ovu namjenu u proračunu Grada Vukovara osigurano je 1.6 milijuna kuna, a kao i prethodnih godina stipendiranje učenika i studenata s područja grada Vukovara provodi se i uz potporu, odnosno, donacije drugih gradova.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.