Hrvatski radio

Radio Osijek

Stiže Osječko ljeto kulture

24.06.2021.

15:27

Autor: Radio Osijek

foto: HRT Radio Osijek

foto: HRT Radio Osijek

Foto: - / -

OLJK ove godine od 29. lipnja do 13. srpnja donosi čak 53 programa iz područja kazališne, glazbene, koncertne, likovne, književne, plesne, filmske i novomedijske umjetnosti, naglašeno je na najavi najveće kulturne manifestacije u istočnoj Hrvatskoj.

Detalje programa na 14 različitih lokacija, uz osam premijera istaknuo je predsjednik organizacijskog odbora Dražen Alerić: - OLJK otvaramo koncertom za glasovir i simfonijski orkestar „Esseker” Davora Bobića 29. lipnja na glavnoj pozornici u Perivoju kralja Petra Krešimira IV. Izdvajamo i premijere osječkog HNK, balet „Mačak u čizmama”, kao i izvedbu predstave „Pakao” Dantea Aligherija, potvrdio je Alerić. U Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića pripremaju praizvedbe „Bon ton iza duge”, te „Kako je Temnava dobila dan”, a tu su i brojna druga događanja u suradnji s Akademijom za umjetnost i kulturu, Kulturnim centrom i Gradskim galerijama Osijek.

- Posebno me raduje što se kroz sve ove godine Osječko ljeto kulture uspjelo nametnuti, ostvariti izniman utjecaj, ne samo u Hrvatskoj, nego i inozemstvu. Svake godine bilježimo sve veći broj posjetitelja i jasno je da će u budućnosti cijela manifestacije rasti, rekao je gradonačelnik Ivan Radić prilikom današnjeg predstavljanja.

Dodajmo, kako će i ovogodišnje izdanje OLJK-a proteći uz pridržavanje epidemioloških mjera. To uključuje mjerenje temperature prije izvedbi za koje je ispred središnje pozornice osigurano 300-tinjak sjedećih mjesta.

Radio Osijek i ove će godine svakodnevno pratiti sva događanja na Osječkom ljetu kulture u posebnoj emisiji Radio na OLJK-u koja će na rasporedu biti između 14 i 15 sati.

Program donosimo u nastavku:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.