Hrvatski radio

Radio Osijek

Čuraj se povlači s funkcije predsjednika HNS-a

24.11.2022.

18:24

Autor: Priopćenje HNS/Radio Osijek/TM

Stjepan Čuraj

Stjepan Čuraj

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Stjepan Čuraj, koji je bio na čelu HNS-a od 2020., povlači se s funkcije predsjednika stranke iz osobnih razloga. Predsjedništvo HNS-a prihvatilo je ostavku na današnjoj sjednici, priopćeno je iz Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti:


"HNS je u posljednje dvije godine pokrenuo postupak vraćanja svojim korijenima i repozicionirao se na političkom spektru kao moderna liberalna stranka s prepoznatljivim politikama i programima koji su uvijek bili u službi i na korist građanima, poput prodaje hrvatskog plina građanima po zajamčenoj cijeni. U tom periodu se uspjelo financijski i reputacijski konsolidirati stranku, što se pokazalo i na prošlogodišnjim lokalnim izborima gdje je HNS ponovno ostvario jako dobar rezultat.


Gospodin Čuraj ostaje u stranci, no nažalost, iz osobnih razloga, ne kao predsjednik stranke.

 

Sukladno statutu stranke, HNS će do sljedećeg izbornog Sabora nastaviti voditi zamjenik predsjednika Mirko Korotaj, dugogodišnji načelnik Općine Cestica", stoji u priopćenju.

Podsjetimo, Čuraj je stranku preuzeo nakon Predraga Štromara u prosincu 2020. Dva mjeseca ranije izabran je za državnog tajnika u Ministarstvu financija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.