Hrvatski radio

Radio Osijek

Sto godina "ponosa Donjeg grada"

25.03.2023.

15:08

Autor: Davor Lončarić / HRT Radio Osijek

Uoči utakmice Olimpija-Slaven Belupo

Uoči utakmice Olimpija-Slaven Belupo

Foto: NK Olimpija / HRT Radio Osijek

"Ponos Donjeg grada", nogometni klub Olimpija, u sklopu proslave 100. rođendana danas je organizirao promotivnu akciju u središtu Donjeg grada te prijateljsku utakmicu s NK Slaven Belupom. 

Galerija
NK Olimpija, Foto: NK Olimpija/HRT Radio Osijek
NK Olimpija, Foto: NK Olimpija/HRT Radio Osijek

Najstariji osječki nogometni klub NK Olimpija počeo je slaviti 100. rođendan. Najavljeno je kako  će program trajati cijelu godinu. Može se, dakle, reći da je ovo "Ljubičasta godina" za sve navijače, simpatizere i prijatelje donjogradskog kluba, osnovanog 1923. godine, između dva svjetska rata.

Prva od nekoliko predviđenih revijalnih utakmica je današnji susret između Olimpije i Slaven Belupa, dugogodišnjeg i stabilnog sudionika HNL-a. Susret na stadionu u Donjem gradu je u tijeku, a uvod je bio prijepodne na Trgu bana Josipa Jelačića gdje su organizirane nagradne igre uz podjelu ulaznica.

Između dva poluvremena gledatelji su na terenu mogli vidjeti i prvotimce i polaznike klupske Škole nogometa. 

Druženje će biti nastavljeno i nakon utakmice, u kojoj će igrači našeg međužupanijskog ligaša nastojati pružiti što jači otpor vrlo kvalitetnim Farmaceutima. Zahvala ide i uspješnom treneru, ujedno i sportskom direktoru Koprivničana, Osječaninu Zoranu Zekiću. On se vrlo rado odazvao pozivu organizatora ove proslave, što je zapravo bilo i očekivano jer je popularni ZZ nekada i sam nosio dres Ljubičastih tijekom svoje zapažene igračke karijere.


Uoči utakmice u program Radio Osijeka javila se Magdalena Jelečević, a njen je gost bio Mario Iličić, predsjednik NK Olimpije.

Javljanje, Mario Iličić- Olimpija

NK Olimpija

NK Olimpija

Foto: . / .

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.