Hrvatski radio

Radio Osijek

11:56 / 15.01.2018.

Autor: Radio Osijek

Što je s cestom do Stadionskog naselja?

Što je s cestom do Stadionskog naselja?

Što je s cestom do Stadionskog naselja?

Foto: - / -

Na ulazu u južno Stadionsko naselje u Osijeku, konferenciju za novinstvo održala je Županijska organizacija Hrvatske seljačke stranke. Sazvali su je 'pet do dvanaest' kako bi nadležne u gradskoj upravi pozvali da ubrzaju izgradnju ceste do tog naselja.

HSS-ovci upozoravaju da su učenici iz Stadionskog naselja i u drugo polugodište krenuli u uvjetima kakvi nisu dostojni gradskog naselja. Zbog radova je, kažu, uklonjena nadstrešnica autobusne stanice koja je izmještena pa gradski prijevoz u zimskim danima moraju čekati bez ikakve zaštite, na otvorenome.

"U prostorijama gradske uprave 29. rujna 2017. godine gradonačelnik Ivan Vrkić svečano je izjavio da je s tvrtkom Osijek koteks sklopio ugovor o izgradnji 330 metara ceste u južnom dijelu Stadionskog naselja. Radovi su trebali početi 15 dana nakon toga, no svjedoci smo da do danas nisu započeli. Smješteni smo uz moderne prometnice, za koje gradonačelnik kaže da su dostojne velegrada, ali mi smo i dalje kaljuža iz koje nema izlaza", rekao je Ivan Zrno iz HSS-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.