Hrvatski radio

Radio Osijek

Što nakon završenog studija Ekonomskog fakluteta?

19.01.2023.

14:11

Autor: HRT Radio Osijek

Panel rasprava - ilustracija

Panel rasprava - ilustracija

Foto: K.Inhof / Radio Osijek

Što nakon zavšetka studija na Ekonomskom fakultetu? Ured za karijerno savjetovanje i razvoj karijere Ekonomskog fakulteta u Osijeku organizirao je još jednu edukaciju za studente. Panel rasprava namijenjena je studentima fakulteta završnih godina kako bi čuli iskustva bivših studenata, a sada uspješnih poslovnih ljudi

Kako se studij bliži kraju tako studenti sve više razmišljaju o budućnosti. Mogu li pronaći posao ili ako ga pronađu hoće li biti u struci odnosno hoće li raditi ono što vole. Na brojna pitanja i dileme odgovor su pokušali dati bivši studenti Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Lovro Oberan diplomirao je prije gotovo četiri godine i uspješno radi u jednom robnom centru. "Ne treba se bojati budućnosti. Posla ima za one koji hoće i imaju znanja", dok je Dominik Vidaković savjetovao okupljenima "da idu prema svojim ciljevima i nikad ne posustanu, te da iskoriste sve prilike koje im se na fakultetu pružaju od radionica, rasprava i sličnog". 

Lucija, studentica treće godine već povremeno radi u jednoj tvrtci, ta je istaknula da je to najbolji način kako bez straha dočekati suočavanje s tržištem rada. "Ne treba biti samo posvećen studiranju, već pokušati pronaći posao kako bi to iskustvo mogli uklopiti s teoretskim znanjima na fakultetu", zaključila je. 

Prema riječima moderatora panel rasprave "Što nakon EFOS-a - Iskustva iz prve ruke", doc.dr.sc. Daria Šebalja, "jedan od strateških prioriteta Fakulteta je snalaženje studenata na tržištu rada, te njihov profesionalni put od trenutka kada završe studij. Tako da Fakultet radi na širenju studijskih programa i realizaciji znanstveno-stručne suradnje s istaknutim lokalnim i regionalnim poslodavcima, te organiziranju stručnih praksi kao i raznih edukacija o daljnjim koracima u profesionalnom razvoju," rekao je profesor Šebalj. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.