Hrvatski radio

Radio Osijek

"Što žena umije" zajednički projekt vinkovačkog i sisačkog kazališta

05.03.2021.

16:01

Autor: Hina/Radio Osijek

"Što žena umije" zajednički projekt vinkovačkog i sisačkog kazališta

"Što žena umije" zajednički projekt vinkovačkog i sisačkog kazališta

Foto: - / -

Između Gradskog kazališta Joze Ivakića Vinkovci i Doma kulture "Kristalna kocka vedrine" Gradskog kazališta Sisak danas je potpisan ugovor o koprodukciji predstave "Što žena umije", a koja će večeras biti premijeno izvedena na pozornici kazalište Joze Ivakića.

Riječ je o predstavi nastaloj po motivima istoimene humoreske Marije Jurić Zagorke, u režiji Biljane Ćakić, a u kojoj glume Selena Andrić, Matea Marušić, Vladimir Andrić, Vedran Dakić i Zorko Bagić.

"To je Zagorkin prvi dramski tekst, koji je potpisala s tri zvjezdice, a predstava je praizvedena 1901. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu jer su čelnici HNK-a mislili da je tekst anonimno poslala ugledna osoba iz visokog zagrebačkog društva", kazao je ravnatelj Gradskog kazališta Joze Ivakića Vinkovci Zdenko Rečić izrazivši zadovoljstvo što je predstava nastala u koprodukciji s sisačkim Gradskim kazalištem.
"Sisak je stradao u nedavnom potresu, a i naša ustanova Kristalna kocka, velika dvorana koja ima oko 400 mjesta i u kojoj djelujemo, trenutno nije u funkciji i zahtjeva temeljitu obnovu. Ima žutu oznaku kao i manja zgrada kazališta 21, s time da je ona blaže oštećena i nadamo se da će Grad Sisak brzo obaviti njezinu sanaciju kako bi mogli djelovati barem u tom prostoru", kazala je ravnateljica sisačkog Gradskog kazališta Tanja Tole Majstorović.
Kazala je i kako žutu oznaku nosi i Kreativno učilište dok Daskalište u središtu Siska nosi crvenu oznaku i potpuno je neupotrebljivo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.